Składniki:
- ok. 450 g herbatników (3 warstwy)
- 3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 czubate łyżki mąki pszennej
- 250 g masła
- 50 g białej czekolady
- 1 szklanka wiórków kokosowych
Wierzch:
- 50 g białej czekolady
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
Miękkie masło ucieram za pomocą miksera na puch. Do utartego masła dodaję po łyżce zimny budyń i dalej miksuję. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe i 50 g startej czekolady. Masę dzielę na 3 równe części. W formie układam warstwę herbatników. Wykładam 1/3 części kremu, przykrywam kolejną warstwą ciastek. Po czym smaruję kolejną 1/3 części kremu, wykładam herbatniki i ostatnią część kremu. Wierzch posypuję resztą (50 g) startej czekolady i połową szklanki wiórków kokosowych. Wstawiam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.
Źródło obrazka- pixabay